schoolvoorstelling

“En…? Alles Goed?”

bij jou op school...

(“Maar wat rijmt er nu op kanker”) van Fried Ringoot


Een beklijvend , humoristisch en authentiek verhaal…

van doorzetten, ondanks of ‘dankzij’ alles.


Ook jong adolescenten  (15-18 jarigen) worden geconfronteerd met kanker en de immense gevolgen ervan. (thuis, vrienden, familie..)

En toch worden ze vaak (goedbedoeld) afgeschermd hiervoor. De vragen, twijfels en angsten zijn ook voor hen even ondraaglijk en gooit vaak hun wereld door mekaar.


“Met deze voorstelling gooi ik alles op tafel…vanuit mijn rolstoel (als gevolg van de kanker , die ik trouwens overwonnen heb. 

Heel erg humoristisch (‘sitting stand-up comedy’), heel herkenbaar.

Een rollercoaster van emoties denderen door de zaal.

Tranen van het lachen en meteen daarna tranen van ontroering… afgewisseld met liedjes die recht naar hun hart gaan en die de twijfels en angsten verwoorden…”


Er is niemand in de hele zaal die niet ontroerd een traan wegpinkt.. en da’s vrij uniek voor hun leeftijd.

Tijdens de voorstelling bewaak ik trouwens de ‘sociale veiligheid’ ten allen tijde.


“Na de voorstelling trek ik eveneens meer dan een uur uit om met hen te praten, te laten vertellen..als ze dat willen.

En elke keer weer mag ik ontdekken dat onze jonge mensen heel wat kunnen, kennen en willen delen.. Eens ze geprikkeld zijn, zijn ze nauwelijks te stoppen.


Dat is dé extra meerwaarde. De mails die ik achteraf krijg bewijzen hoe zinvol het voor hen geweest is. Facebook verzoeken.. (hoe kan het ook anders :-) met de daarop volgende berichten waar ze soms hun ziel bloot leggen.

Velen komen opnieuw kijken naar openbare voorstellingen met hun familie… en dat is voor een artiest het ultieme compliment.”


FriedWil je een voorstelling bijwonen als leerkracht, directie, organisator?  Neem dan contact met ons op zodat we je in een eerstvolgende voorstelling kunnen uitnodigen..  contact@friedtheater.be